مرکز آموزش

رفع مشکل عدم امکان ورود به پنل ادمین وردپرس

  • مشکل ورود به وردپرس, عدم دسترسی به پنل مدیریتی وردپرس, مشکل وارد شدن به پنل مدیریت وردپرس, مشکل در ورود به پیشخوان وردپرس, رفع مشکل لاگین وردپرس بعد از تغییر آدرس, رفع مشکل لاگین نشدن به پیشخوان وردپرس, مشکل ورود به صفحه ادمین وردپرس
  • 38

بسیاری از مواقع پیش می‌آید که نیاز به تغییر نام دامنه در وبسایت وردپرسی خود دارید و پس از اعمال تغییر نام دامنه و آدرس وبسایت وردپرس خود، با مشکل عدم امکان لاگین به بخش پیشخوان وردپرس خود مواجه می‌شوید. منظور تغییر آدرس دامنه وردپرسی، تغییر نام دامنه صورت کلی مثل Example.com به HiSupport.net، افزودن عبارت www به ابتدای آدرس دامنه و یا حذف آن و یا انتقال وبسایت وردپرسی از Localhost (کامپیوتر شخصی) به یک هاستینگ معتبر است.

همچنین گاهی‌اوقات خبر ندارید که چه تغییری موجب بروز این مشکل شده است. تغییر سرور، نصب یا بروزرسانی پلاگین و تم، اعمال کدهای جدید و ... بخشی از عوامل احتمالی بروز مشکل در دسترسی به پیشخوان وردپرس هستند.

برای رفع این مشکل و دسترسی دوباره به پنل مدیریتی وردپرس خود (آدرس wp-admin)، موارد زیر را بررسی و انجام دهید:

1- در صورت تغییر نام دامنه، ابتدا مطمئن شوید پس از تغییر نام دامنه (از طریق هاست یا ...)، مطابق روش اول ذکر شده در این مقاله عمل کرده‌اید. یعنی وارد PHPMyAdmin شده و جدول wp_options را یافته و آدرس دامنه تعریف شده در بخش «home» و «siteurl» را بررسی و در صورت نیاز ویرایش کنید.

2- وارد فایل wp-config.php واقع در مسیر Public_html یا همان مسیر اصلی نصب وردپرس در هاست خود شده و عبارات زیر را به انتهای آن بیافزایید:

define('WP_HOME','http://www.yourdomain.com');
define('WP_SITEURL','http://www.yourdomain.com');

پیش از اعمال، آدرس yourdomain.com به نام دامنه‌ی خود تغییر دهید.

این راه‌حل بیشتر زمانی به کمکتان می‌آید که وبسایت وردپرسی خود را از Localhost یا همان سیستم شخصیتان به هاستی دارای یک دامنه انتقال داده‌اید.

3- کش و کوکی مرورگر خود را حذف کنید تا رکوردهای قبلی مربوط به وبسایت وردپرسیتان، به‌خصوص موارد مرتبط با صفحه لاگین حذف شوند.

4- عبارات افزوده در مرحله‌ی دوم و سپس فایل .htaccess را حذف کنید. ممکن است کدهای موجود در فایل .htaccess موجب بروز مشکل در دسترسی به پنل شده باشند. کافی است مطابق با راهنمای نحوه‌ی یافتن فایل .htaccess آن را یافته و حذف کنید.

پیش از حذف از محتوای درون فایل بکاپ تهیه فرمایید.

لازم به ذکر است در اکثر مواقع یک فایل .htaccess در مسیر wp-admin نیز وجود دارد. این فایل را نیز حذف کنید. در صورت رفع مشکل، پس از ورود به پنل ادمین وردپرس خود، وارد بخش تنظیمات > لینک‌های یکتا (Settings > Permalinks) شده و یر روی دکمه ذخیره کلیک نمایید. فایل .htaccess جدید مجددا ساخته خواهد شد. در صورتی که نمایش صحیح محتوای وبسایت به فایل .htaccess وابسته بوده و پس از حذف آن محتوا به صورت به‌هم ریخته نمایش داده می‌شود، به کمک کدنویس یا پشتیبان هاست خود، کدهای لازم را (که از پیش از آنها بکاپ تهیه کرده‌اید) مجددا جایگذاری کنید.

این راه‌حل بیشتر زمانی به کمکتان می‌آید که با خطای 404 مواجه می‌شوید و یا URL (آدرس وبسایت) به صفحه‌ی دیگر ریدایرکت می‌شود و یا صفحه ریفرش می‌شود.

5- خطاهای موجود را بررسی کنید. جهت بررسی Errorهای ثبت شده در وردپرس کافی است وارد فایل wp-config.php شده و عبارت زیر را بیابید:

define('WP_DEBUG', false);

سپس آن را به صورت زیر تغییر دهید:

define('WP_DEBUG', true);

همچنین در صورت لزوم عبارت زیر را نیز به انتهای فایل wp-config.php بیافزایید:

error_reporting(E_ALL); ini_set('display_errors', 1);

سپس مجددا بررسی فرمایید و در صورت نمایش خطا آن را رفع کنید.

همچنین فایل error_log در مسیر اصلی نصب وردپرس خود و همچنین در پوشه‌ی wp-admin را یافته و در صورت ثبت خطای جدید در این خصوص، آن را رفع کنید.

برای مثال چنانچه با خطای Headers Already Sent ... مواجه می‌شوید، مطابق با این مقاله عمل نمایید و در صورتی که با خطایی حاوی نام پلاگینی خاص مانند w3-total-cache مواجه می‌شوید، آن پلاگین را غیرفعال کنید.

6- فایل لاگین به وردپرس را حذف و نسخه‌ی جدیدی از آن را مجددا از وبسایت مرجع وردپرس دانلود کنید. البته می‌توانید مورد زیر را نیز اعمال کنید:

فایل wp-login.php را در مسیر نصب وردپرس یافته و عبارت زیر را درون آن جستجو کنید:

$user_login = $user_data->user_login;

این عبارت را حذف و عبارت زیر را جایگزین آن کنید:

$user_login = $user_data["user_login"];

7-  پسورد را ریست کنید. این مورد را ابتدا از طریق دکمه‌ی « رمزتان را گم کرده‌اید؟» در صفحه‌ی ورود انجام دهید اما ممکن است با تغییر رمز عبور از این طریق نیز حتی مشکل رفع نشود. پس آن را مطابق زیر انجام دهید:

وارد PHPMyAdmin شوید.

جدول Users را بیابید و جهت ویرایش بر روی آن کنید (به صورت پیشفرض نام این جدول wp-users می‌باشد اما در صورت تغییر پیشوند جدول نام آن به مورد دیگر  (yourprefix_users) تغییر پیدا می‌کند).

بر روی Browse و سپس Edit کلیک کنید و عبارت موجود در فیلد Password را حذف کنید.

پسورد دلخواه خود را وارد کرده و از منوی Function، گزینه‌ی MD5 را انتخاب کنید.

بر روی Save کلیک کرده و با استفاده از پسورد جدید وارد پنل ادمین شوید.

8- پلاگین‌های موجود را غیرفعال کنید. غیرفعال کردن پلاگین‌ها ممکن است موجب بروز خطا در وبسایت شود. به همین دلیل پیشنهاد می‌شود حتماً پیش از انجام این امر، از اطلاعات موجود بکاپ تهیه فرمایید. راهنمایی تهیه بکاپ در زیر آمده است:

نحوه ایجاد و مدیریت بکاپ در cPanel

نحوه ایجاد و مدیریت بکاپ در Plesk

جهت غیرفعال کردن پلاگین‌ها در کوتاهترین زمان ممکن می‌توانید از طریق FTP یا دسترسی پنل مدیریتی هاست وارد پوشه‌ی wp-content شوید و در آنجا نام پوشه‌ی plugins را به موردی دیگر مانند «plugins.deactive» تغییر دهید. با این کار تمامی پلاگین‌ها غیرفعال می‌شوند. حال بررسی کنید که مشکل حل شده است یا خیر. در صورت رفع مشکل نتیجه می‌گیریم که دلیل وقوع آن عملکرد نادرست یک یا چند پلاگین بوده است. حال لازم است مجدداً پلاگین‌ها را فعال کنیم. جهت فعالسازی مجدد پلاگین‌ها، نام دایرکتوری «plugins.deactive» را مجدداً به Plugins تغییر دهید و از طریق پنل ادمین وردپرس آن‌ها را به صورت تک تک تا زمان بروز مجدد مشکل در لاگین فعال کنید.

9- پوسته را از طریق FTP بروزرساتی کنید (فایل‌های جدید را با FTP یا دسترسی مستقیم به اکانت جایگزین فایل‌های جدید کنید) و یا در صورت عدم رفع مشکل، پوسته را موقتاً جهت تست غیرفعال کنید. حتماً پیش از انجام این امر از وجود بکاپ اطمینان حاصل فرمایید.

غیرفعال کردن پوسته روش به مراتب آسان‌تر جهت اطمینان سریع از وجود یا عدم وجود مشکل از سمت پوسته یا همان تم است اما در بسیاری مواقع با انجام اینکار، بسیاری از تنظیمات اعمالی غیرفعال می‌شود. پس ضمن ایجاد بکاپ، پیشنهاد ما این است که ابتدا بررسی فرمایید آیا تغییری در فایل‌های مربوط به پوسته اعمال نموده‌اید یا خیر. معمولاً برای کارایی بیشتر بسیاری از کاربران در فایل‌های مهمی نظیر Functions.php تغییراتی اعمال می‌کنند که وابسته به URL است. در صورت انجام این امر ابتدا تغییرات را به حالت اول بازگردانید. در واقع بروزرسانی پوسته (در صورت وجود Update جدید)، این مهم را برای شما انجام می‌دهد.

10- برخی مواقع امکان دسترسی از طریق wp-login.php مقدور است اما لاگین از طریق wp-admin مقدور نمی‌باشد. در این صورت عبارت زیر را به فایل wp-config.php اضافه کنید:

@define('ADMIN_COOKIE_PATH', '/');

11- فایل‌های واقع در پوشه‌ی ادمین وردپرس را جایگزین کنید. کافی است وردپرس جدید را دانلود کرده و فایل‌های درون پوشه‌ی wp-admin را استخراج کنید و سپس ضمن ایجاد بکاپ از فایل‌های موجود در پوشه‌ی wp-admin خود، فایل‌های دانلودی را جایگزین کنید.

12- از مدیر سرور خود بخواهید تا در صورت وجود لاگی در سرور آن را به شما ارائه دهد.

13- مشکل هنوز رفع نشده؟! نگران نباشید. در صورتی که هاست خود را از های‌ساپورت تهیه کرده باشید، پشتیبانان در کمترین زمان این مورد را برایتان برطرف خواهند کرد.

تمامی حقوق مادی و معنوی این مطلب متعلق به HiSupport است.
کپی برداری از مطالب تنها با ذکر منبع و لینک به وبسایت HiSupport بلامانع است.


آیا این آموزش به شما کمک کرد؟